Welkom op frinky.nl!
Inloggen:
 |  Wachtwoord vergeten?  |  Registreer als nieuw lid!

friesland-los - humor

FRIESLAND-LOS HUMOR!

Abe

Abe doet het goed op school, vandaag leerden hij en de andere kinderen voor het eerst rekenen. Alle andere kinderen kwamen als ze hard hun best deden maar tot 16 of 17. Abe niet, die telde maar door en door, tot de lerares bij 12.422 zei dat hij wel op mocht houden.
Na schooltijd rent Abe naar huis en verteld trots aan zijn vader wat er die dag is gebeurd.
"Da's niet zo gek, jongen. Dat komt omdat je een Fries bent", legt hij Abe uit. Abe is natuurlijk heel trots op zichzelf en het feit dat hij een echte Fries is.
De volgende dag leert Abe het alfabet, de andere kinderen komen, als ze hard hun best doen, tot de K en niet verder. Abe niet, die doet het alfabet zo tot de Z en weer terug naar de A. Trots rent hij weer nar huis om dit geweldige nieuws aan zijn vader te vertellen.
"Da's niet zo gek, jongen. Dat komt omdat je een Fries bent", legt hij Abe uit. Abe is nu natuurlijk nog trotser op zichzelf en het feit dat hij een echte Fries is.
De volgende dag is het tijd voor de gymles. Na het gymen moeten de jongens zich douchen. Daar staan alle jongetjes, die natuurlijk tussen hun benen nog niet zo heel erg zijn ontwikkeld. Abe wel, die heeft me daar een slurf met een bos haar tussen zijn benen hangen! Weer rent Abe vol trots naar huis om ook dit grote nieuws aan zijn vader te vertellen.
"Komt dat ook omdat ik een Fries ben, pap?", vraagt hij.
"Nee jongen", antwoord zijn vader,"dat komt omdat je 21 bent..."
(Met dank aan Maia)

Egbert

Egbert loopt door te stad en ondekt een winkeltje dat hij nog nooit eerder heeft gezien. Nieuwsgierig als hij is gaat hij naar binnen. Zijn oog valt op het beeld van een bronzen kat, hij vraagt an de man achter de toonbank wat het ding moet kosten.
"De kat is 12 euro", antwoord de man, "maar het verhaal erachter kost 100 euro."
Egbert wil geen dief zijn van zijn eigen portomonee en koopt alleen de kat en laat het verhaal zitten. Als hij een tijdje later weer over straat loopt met zijn aankoop onder de arm merkt hij dat hij gevolgt wordt door een kat. Als hij een tijdje later weer omkijkt ziet hij dat hij wordt gevolgt ddor een clubje van meer dan tien katten die nerveus aan het miauwen zijn. Weer enige tijd later ziet Egbert tot zijn schrik dat hij wordt gevolgt door meer dan 1000 katten, die allemaal nerveus aan het miauwen zijn. Egbert gaat een stukje sneller lopen, maar merkt dat er alleen maar meer katten achter hem aankomen. Inmiddels wordt hij gevolgt door vele duizenden katten!
Egbert zet het op een rennen, hij weet dat hij vlak bij een rivier is en rent daar zo snel mogelijk heen. Bij de rivier gekomen neemt Egbert een spronk, grijpt zich met een hand vast aan een lantarenpaal en slingert met zijn andere hand de bronzen kat in het water. Tot zijn afgrijzen ziet hij dat alle katten het beest achterna springen en verdrinken.
Egbert besluit terug te gan naar de winkel, daar aangekomen kijkt de verkoper hem tevreden aan.
"Nu wil je zeker het verhaal achter de bronzen kat kopen, of niet soms?" "Nee" antwoord Egbert, "ik vroeg me af of je ook een bronzen beeld van een Fries had."

Hoi Gast
aanwezige gebruikers
1 gast